sunnuntai 7. elokuuta 2016

The Last Wars, luku 60

Uusin luku on tässä ja tämä onkin intensiivinen! Seuraavan viikon luku tulee aikaisintaan maanantaina 15. elokuuta, sillä lähden tulevana tiistaina ystäväni kanssa lomalle ulkomaille. Luku ei siis kerkeä tulla viikonlopun aikana, mutta kotiudun maanantaina ja laitan luvun mahdollisimman pian tänne blogiin luettavaksi.

Pics © Mako
Translation © The Mountain
Thank you very much!


Luvun aloituskuva, "Usko kaukaisuudesta"
"Pääosassa" Sanadan ninjakoiraklaanin Kawasemi!


Ouu katsoo kauhuissaan Kotobuki-virtaa, joka on alkanut tulvimaan sadekauden takia. Koirat riitelevät keskenään. Jotkut sanovat etteivät he voi millään auttaa Keniä vaarallisen ja voimakkaan virran takia, kun taas toisten mielestä he ovat häpeällisiä Ouun armeijalle, mikäli he jättävät ystävän pulaan. Toiset vain tiuskaisevat takaisin, ettei kukaan heistä kuitenkaan ollut perääntymässä ja antamassa periksi.


Yhtäkkiä Sirius loikkaa ja Kyoshiro protestoi.


Sirius laskeutuu toiselle puolelle jokea. Hän muistuttaa veljiään siitä kuinka he kouluttivat itseään Akame-vuoren 48 vesiputouksella. Sirius haluaa Orionin ja Rigelin etsivän katseellaan Keniä virrasta. Orion sanoo, etteivät he voikaan tehdä muuta kuin katsoa mutaista vettä, mutta Sirius toteaa, että heidän tulisi käyttää nenäänsä. 

Koska Siriuksen heitossa ei ole mitään järkeä, Orion tiuskaisee takaisin: "UGH! Sinä se vain sanot kaiken mitä mieleesi juolahtaa sen enempää ajattelematta asiaa, vai mitä?!"

Sirius käskee Orionia pysymään rannalla ja etsimään Keniä sillä aikaa, kun hän liikkuu edemmäs.


Orion: "Selvä... Mutta vannokin, että huomaat Kenin!"
Sirius: "Samat sanat sinullekin! Pidä silmät auki!"
Sirius lähtee juoksuun edemmän virtaa.

Unsai sanoo Akamelle, että tätä tullaan tarvitsemaan tulevaisuudessa mahdollisessa taistelussa karhuja vastaan. Akame sanoo heidän olevan onnekkaita tällä hetkellä, sillä he ovat kaukana Futago-solan juurelta. Heidän tulisi kuitenkin siitä huolimatta olla valmiina mahdolliseen taisteluun, mikäli karhut seuraavat heitä. Tärkein asia tällä hetkellä on Kenin löytäminen eikä Akame aio lähteä minnekään ennen kuin hänet on pelastettu.

Unsai: "Siinä tapauksessa, nyt on sinun vuorosi, Kawasemi."


Kawasemi: "Jätä se vain minun huolekseni!"
Silmänräpäyksessä Kawasemi loikkaa veteen. 

Ouun koirat ovat hämmästyneitä eivätkä he tiedä, mitä juuri tapahtui. Sasuke kysyy, kuka putosi veteen, mutta Yamabiko vastaa tilanteen näyttäneen lähinnä siltä, että joku hyppäsi tarkoituksella virtaan.


Hämmennys jatkuu. Koirat näkevät jonkun liikkuvan vedessä.


Kawasemi loikkaa pinnalle kuin delfiini.
Kawasemi: "Menkää voittamaan karhut! Minä huolehdin etsinnästä!"

Kaikki tuijottavat ällistyneinä Kawasemin uintisuoritusta.


'Kawasemi' tarkoittaa japaniksi kuningaskalastajaa. Kawasemi osasi sukeltaa, pidättää hengitystä ja liikkua vastavirtaan. Siitä se oli saanut nimensä ja se sopi Kawasemille täydellisesti.


Unsai huutaa toiselle puolelle jokea Siriukselle, ettei tämä vaivautuisi auttamaan, sillä Kawasemi osasi asiansa ilman apua. Orion ymmärtää tämän, mutta Bon lisää vielä, ettei Siriuksen kannattaisi edes yrittää - edes Bon ei ollut yhtä hyvä uimari kuin Kawasemi. Orion sanoo, että Bon voi huokaista helpotuksesta.


Pojat harmittelevat sitä, kuinka vaikeaa Keniä on etsiä, sillä virtakin on tulvinut jo jonkin aikaa. Andyn mukaan ei ole mitään mahdollisuutta huomata vilaustakaan Kenistä.

Kyoshiro tiuskaisee: "Älä puhu noin kamalia, Andy! Ken ei kuole niin helpolla!"


Samassa koirat tajuavat, etteivät he ole katsoneet veteen vähään aikaan. Jos he katsoivat pois virrasta sekuntinkaan verran, Ken voisi ajelehtia huomaamattomasti heidän ohitse. He muistuttavat toisiaan katsomaan koko ajan virtaukseen.


Ouun koirat seisovat rivissä tuijottaen jokeen, toivoen, että he näkisivät edes vilauksen Kenistä.


Samaan aikaan Ken taistelee pientä vesiputousta vastaan, yrittäen päästä yläjuoksulle. Hän pitelee kiinni murattiköynnöksestä, yrittäen päästä rannalle, mutta virta on liian voimakas.


Hurja virtaus saa Kenin muistelemaan pikkusiskoaan Minnietä, joka hukkui pudottuaan koskeen. Joujin tehtävänä oli vahtia pikkusiskoaan, mutta silmän välttäessä Minnie oli pudonnut koskeen ja pienestä virheestä sai maksaa kamalan hinnan. Nyt Ken kävi läpi saman pelon kuin siskonsa. Kenin voimat alkavat huveta ja yhtäkkiä kivi osuu tätä päähän, mikä saa Kenin otteen köynnöksestä irtoamaan.


Ken joutuu virran vietäväksi eikä hän saa nostettua päätään pinnan yläpuolelle. 
Ken ajattelee: "Hitto.. Ovatko nämä viimeiset hetkeni? Elämäni vilisee silmieni edessä..."


Samassa Benin ja Minnien hahmot ilmestyvät syvyyksien pimeydestä Kenille.

Ben: "Ken! Älä uppoudu itsesääliin!"
Minnie: "Isoveli, älä luovuta! Et voi vielä tulla luoksemme!"

Ken luulee, että Ben ja Minnie ovat tulleet hakemaan häntä luokseen. Hän ajattelee kuitenkin äitiään ja Joujia. Ben sanoo, että Kenin täytyy suojella äitiään ja veljeään, se on hänen tehtävänsä. Hän muistuttaa kuinka paljon Crossiin sattuu, jos hän ei näe poikaansa elävänä.


Kawasemi viimein ilmestyy pinnalle. Ouun soturit näkevät tämän ja samalla alueen, mistä Kawasemi on jo katsonut. Hän vetää ilmaa keuhkoihinsa ja sukeltaa taas.


Tumma, silmiinpistävä hahmo ajautuu Kawasemia kohti. Kawasemi loikkaa pinnalle ja huudahtaa: "Orion, löysin hänet!"


Bon ja Orion hyppäävät virtaan seuratakseen Kawasemia ja Keniä. Aikaa ei ole hukattavaksi, sillä Ken on ollut jo jonkin aikaa pinnan alla ja nähnyt jo kuolleet perheenjäsenensä...

Tämä oli intensiivinen luku, josta tykkäsin! Tässä keskityttiin ainoastaan tapahtumiin kosken luona. Olen alkanut pitämään Kawasemista aika paljon ja nyt se pääsi osoittamaan ninjakoirataitojaan. Kiva saada tämmöinen huippu-uimari joukkoihin. Bon on myös hyvä uimaan, mutta hänkin myönsi tässä luvussa, ettei hänellä olisi mahdollisuuksia Kawasemia vastaan. Tosi hienoa, että Sanadan koirien taitoja esitellään, ovathan ne ninjakoiria.

Minnie! Ja Ben! Ihana nähdä, ettei Takahashi ole unohtanut Minnietä, toisin kuin Chutoran. Tai ehkä joku avustajista muistutti siitä? Oli miten oli, ihana nähdä tämä edes muutamassa ruudussa. Olisin toivonut Beniltä enemmän rohkaisevia sanoja, kuin vain tuollaisen "älä vikise" -toteamuksen.

Ajattelin, että olipa kiva luku, mutta sitten kiinnitin huomiota kertojan sanoihin. Luvussa sanotaan, että Joujin piti vahtia pikkusiskoaan, mutta tämä ei vahtinutkaan ja Minnie tämän johdosta putosi koskeen ja hukkui. Weedin aikaan Jouji ja Ken ovat 13-14-vuotiaita ja mangassa sanotaan Minnien hukkuneen kymmenen vuotta sitten. Minnie oli siis kuollessaan noin 3-vuotias eli aikuinen koira - miksi aikuinen koira tarvitsee veljensä vahtimista? Eikö aikuinen koira osaa pysytellä poissa koskesta? Kyseessä taitaa kuitenkin olla taas se, että Minnie on narttu, eihän narttu voi selvitä ilman uroksen vahtimista ja apua. Tämä narttujen alentaminen risoo minua niin paljon, etten voi kuvaillakaan. Joo, Japanissa on erilainen kulttuuri ja niin edelleen, mutta länsimaissa asuvana se risoo minua, oli sitten kuinka erilainen kulttuuri tahansa.

Toivon kyllä entistä enemmän nyt, että Ken selviytyy ja Kawasemi saa pelastettua tämän virrasta. Ken ei ole muutenkaan saanut kamalasti ruutuaikaa sarjassa, joten olisi vähän tylyä tapattaa se näin.

Seuraava luku ilmestyy 12.8.

9 kommenttia:

  1. Ei ken kuole koska luulen että kenillä on vielä tärkeä osa tässä tarinassa joten luulen että se kyllä pelastuu ja selviytyy hengissä niin ja sitten rupesin miettimään tuota chuutoran tilannetta minäkään en tiedä mitä hänelle silloin oikein tapahtui ennen weedin aikaa kuoliko se johonkin taisteluun vai vanhuuteen kuka tietää tuo vaan jää mysteeriseksi minulle.

    VastaaPoista
  2. Tuolla on pieni kirjoitusvirhe. Ben ajattelee: "Hitto.. Ovatko nämä viimeiset hetkeni? Elämäni vilisee silmieni edessä..." Eikös siinä pitäisi lukea, että Ken ajattelee? :)

    VastaaPoista
  3. Ooh, Minnie on todell suloinen :) Tosi hyvä ja jännä luku, tuo Orionin ja sisarusten välinen riitely on aika hyvä :D

    VastaaPoista
  4. Oli todella mukavaa, että Takahashi muisti että kyllä Kenillä oli joskus ollut pikkusiskokin. Minnien kuolema on harmittanut siitä asti, kun Weedissä kävi ilmi, että Minnien kohtalo oli mikä oli... Itseänikin kyllä potuttaa, miten heikot roolit naishahmoilla on Takahashin sarjassa, ajatellaanpa vaikka Bellaa tai Koyukia. Varmaan niitä ei nähdä kuin ehkä sarjan loppupuolella, uskallan epäillä. Ihme että "Anju ja sankarikoira Jiroomarussa" päähenkilönä oli narttukoira, eikä Yukia esitelty sen puoleen pelkkänä heikkona vikisijänä. Ainoastaan kulttuurierojen takia suostun katsomaan Takahashin naisia vähättelevät roolit sormien läpi, koska sillehän ei voi mitään, mitä omia uskomuksia kenelläkin on mistäkin. Silti se ei tarkoita etteikö itseäni jurppisi naishahmojen vähäinen rooli ja jos on vähääkään vahva rooli (Lydia, Yuki), eipä näitä hahmoja kohta ole enää.

    Kun Yuriko asian mainitsit, itsekin nyt havahduin siihen, että Minnie sisaruksineen todellakin olivat jo aikuisia koiria niihin aikoihin kun Minnie hukkui. Mutta jälleen kerran, oliko Takahashilla mielessä, että uroon olisi pitänyt suojella naarasta, vaikka kuinka olisivat täysikasvuisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin katson vähän sormien läpi kulttuurierojen takia, mutta silti en voi olla turhautumatta asiaan. Sitä on tapahtunut nyt niin monta kertaa Gingan aikana, että menee maku.

      Todennäköisesti Takahashi sitten ajattelee niin, että uroksen pitää suojella oli sitten minkä ikäinen narttu tahansa. Toisaalta voi olla myös niin, että koska Takahashin hahmojen iät ovat muutenkin päin metsää, niin 4v koira on todella nuori vielä. Ovathan Ken ja Kagetorakin 15-vuotiaita ja silti ne menevät nuorista.

      Poista
  5. Mitä varten Yurikon blogin GtLW:n kuvissa ei näy mitään "vesileimaa", kun taas Urun Kaksoissolan blogien kuvissa on sellaisia kuvia sotkemassa? Kumpikin olette maininneet jonkun Makon kuvien lataajaksi. Onko kyseessä kuitenkin yksi ja sama kuvien lataaja vai ovatko sekä Uru että Yuriko ladanneet kumpikin kuvat omiin blogeihinsa eri paikoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyysin Makolta luvan kuvien käyttöön jo silloin kun hän niitä alkoi jakamaan ja täten sain luvan jakaa myös vesileimattomia kuvia. Mako laittaa vesileiman kuviin siksi, koska vesileimattomia kuvia on lisätty Ginga Wikiaan ilman hänen lupaansa eikä Mako halua niitä jaettavan sinne.

      Poista