lauantai 23. heinäkuuta 2016

The Last Wars, luku 56

Pahoittelut jälleen lukujen myöhästelystä! Olen ollut töissä ja melko kiireinen ja väsynyt niiden jälkeen, joten blogi on jäänyt toiselle sijalle. Tässä kuitenkin luku 56.

Pics © Mako
Translation © FantaChan
Thank you very much!


Luvun aloituskuva, "Uroksen velvollisuus"


Cross, Maru ja Sunny ovat yllättyneitä nähdessään Jeromen.


Jerome taasen on pettynyt, koska Maru ja Sunny eivät lähteneet Shirozarun, Raran ja Muun avuksi. Jerome rohkaisee heitä lähtemään taisteluun, koska he eivät voi aina olettaa muiden suojelevan heitä.


Maru ja Sunny päättävät lähteä, mutta Cross yrittää estää näitä.


Cross loikkaa pois talon alta ja juoksee koirien eteen. Sen mielestä Jerome ei ole ollenkaan vastuullinen lähettäessään poikansa kuolemaan.  Jerome ohittaa Crossin syytökset ja sanoo pojilleen, että vanha Ouun armeija puolustaa Paratiisia hengellään ja heidän tulisi tehdä niin myös.


Cross sanoo, ettei nuorilla ole mitään mahdollisuutta karhuja vastaan. Hän myös muistuttaa Jeromea siitä, kuinka tämä menetti Lydian ja että Jeromen tulisi ajatella asiaa uudelleen.
Jerome on kuitenkin sitä mieltä, että Monsoonin ja sen karhujen kanssa ei pysty neuvottelemaan.


Yhtäkkiä Jeromen voimat loppuvat ja se kaatuu maahan. Se sanoo Sunnylle ja Marulle, että niiden todella tulee taistella muiden rinnalla, koska jos on syntynyt urokseksi, on tehtävä uroksen työ. Jerome itse aikoo pysytellä jonkin aikaa taka-alalla ja levätä.


Maru ja Sunny lähtevät sateeseen ja Cross tuijottaa kaksikon perään pettyneenä.


Cross sättii yhä Jeromea vastuuttomuudesta ja se aikoo seurata kaksikkoa varmistaakseen, ettei heille käy mitään.


Jerome kuitenkin kehottaa Crossia pysymään täällä ja Cross pysähtyy. Jeromen mukaan hänen poikiensa on aika osoittaa kiitollisuutta Ouun armeijalle ja taistella soturien rinnalla Paratiisin puolesta.


Cross kuuntelee Jeromen sanat hieman järkyttyneenä ja se jää seisomaan sateeseen tämän luokse.


Samaan aikaan Bob tulee tajuihinsa ja hän huomaa Ouun armeijan kadonneen.


Sitten paikalle saapuu pari karhua, joista toinen lyö Bobia ja syyttää tätä nukkumisesta kesken töiden. Bob käyttäytyy kuin karhujen uhkailut eivät pelottaisi sitä.  Karhut mainitsevat, että Monsoon on Bobille kiltti vain hetken aikaa ja lopulta sekin tullaan syömään.


Karhut muistuttavat, että Bobin tehtävänä on vakoilla Ouun armeijaa ja raportoida kaikesta Monsoonille. Bobin tunteet ovat ristiriidassa. Se todella inhoaa Monsoonia, mutta sillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin totella tämän käskyjä. Bob lähtee pois karhujen luota etsimään Ouun armeijaa.


Bob kurkistaa puskasta alas rinteeseen ja se huomaa koiria.


Haavoittuneet sotilaat eivät liittyneet muuhun laumaan, sillä he olisivat vain taakka toisille.


Kurotora olisi jopa vakavasti haavoittuneena valmis taisteluun.


Samassa Tesshin aistii kahden koiran tulevan kohti.


Akakamakiri tunnistaa heidät Maruksi ja Sunnyksi.


Koirat ovat yllättyneitä nuorien saapuessa. Tesshin sanoo, etteivät Sunny ja Maru voi liittyä heihin, sillä kaikki ovat loukkaantuneita. Soturit kysyvät, minne kaksikko on matkalla.


Maru ja Sunny kertovat, että heidän isänsä haluaa heidän taistelevan armeijan riveissä. Kurotora on hermostunut asiasta ja sanoo, ettei kaksikko ole vielä valmis taistelemaan. Sunny ja Maru kuitenkin vastaavat, etteivät he pelkää kuolemaa, sillä silloin he pääsevät toiseen maailmaan äitinsä ja sisarusten luokse.


Kurotora raivostuu nuorten sanoista ja itkien huutaa, että heidän on liian aikaista kuolla.

Jerome on idiootti. Ehkä olisi kannattanut treenata pentuja kunnolla taistelemisessa, mikäli haluaa ne tapattaa heti kättelyssä. Jos Lydia olisi paikalla, se olisi käskenyt pentuja pysymään piilossa ja selviämään hengissä. Miehillä ei näytä olevan mikään muu mielessä kuin kuolla ja esittää sankaria siinä samalla.

Katsotaan onko Bob jälleen vähän pehminnyt ja kääntynyt Ouun armeijan puoleen entisestään. Ne kuitenkin jättivät sen eloon eivätkä käyneet edes kimppuun, mikä voi laittaa Bobin miettimään. En kyllä haluaisi, että Bobistakin tulisi samanlainen kuin lähes kaikista vihollisista, jotka Weedissäkin tavattiin, eli että ne vain kääntäisivät takkinsa tuosta noin vaan sen takia, että vihollinen sattui jättämään ne henkiin. Niin kuin Hougenin kenraalitkin vain vaihtoivat puolta, koska Gin vähän jutteli niille mukavia.

Seuraava luku ilmestyy 15.7.

1 kommentti:

  1. Ei vitsi, kuva Bobista (Kuvateksti: Bob kurkistaa puskasta alas rinteeseen ja se huomaa koiria.) toi mieleen Weed-pokkarin 57 sivulla 36 olevan ruudun, jossa Ken kurkkaa pöpelikköön karhunpennun perään. :D

    Samperin Jerome, miksi se vetosi poikiinsa, että niiden pitää tehdä samoin kuten Ouun muutkin soturit tekevät eli taistella? Ajattelisi tosiaankin, miten Lydian ja kolmen jo kuolleen pennun kävi, taisi Jeromella pudota joku ruuvi puolisonsa ja pentujensa kuoleman myötä. Olisi kyllä pirun surullista, jos karhut teilaavat loputkin tuosta saksanpaimenkoiraperheestä :(

    VastaaPoista